torsdagstipset

torsdagstipset- tell på knappene!


bildefra MekitaNaku "Lliy was here" -på Epla

Er du på brukthandel, se etter  plagg med spennende knapper. Om plagget i seg selv ikke er noe å spare på, så sprett av knappene og bruk dem til smykker og dekor på hva som helst, et vanlig nytt plagg blir også mye finere hvis du erstater nye plastknapper med flotte, unike knapper .

torsdagstipset- sjarmerende gjenbrukTorsdagstipset på en fredag ;

Tips om blogg skrevet av en veldig fantasirik og driftig dame-Hanna Kristinsdottir.
Jeg oppdaget den gjennom Norske Interiør blogger før jul- og ble så betatt.
I og med at jeg blir så nostalgisk på sommeren(og til jul..), legger jeg mest merke til slike tema også når jeg surfer på nett. Bloggen er smekkfull av nydelige bilder og tips- for hver av årstidene- det er bare å dykke inn i en nydelig verden av gammelt og slitt med potensiale for sjarmerende gjenbruk. Blogg link her

torsdagstipset- uteliv

 
Bilder fra Decorative country living

Bilde fra Linnea`s Hage nettbutikk

Ja, når sola skinner og alt grønnes i min hage blir jeg viljeløst romantisk og nostalgisk. Jeg har aldri problemer med å finne kar til plantene, blomster kan plantes i det meste! Kanskje nettopp gamle beholdere og trekasser av ymse slag som er slitte og gjerne lekk. Plantene trenge drenasje. Derfor er det smart å samle på slike gamle og "stygge" kasser og gjenstander som kan bli plantekar engang, det koster nesten ingenting og det gjør ingenting om de ruster og eldes, det er "patina" kan man si da:))

torsdagstipset- tv 2 tipsJeg finner stadig vekk innslag fra tv som tar for seg gjenbruk  og som gir både inspirsjon og gode ideer om hva man kan gjøre med gamle ting.Tv 2 har et innslag om ei kjekk jente som heter Birgitta Borrevik. Hun er ivrig gjenbruker, og jeg har fulgt bloggen hennes lenge. Det var artig å se henne "live", og også noe av det hun har laget som jeg har sett på blogg tidligere. Vårt syn på Fretex og andre bruktbutikker har endret seg i de siste årene, og i innslaget sier butiklederen på en Fretexavdeling i Bergen;  "Folk tenker brukt som et alternativ, ikke som en nødløsning"
Jeg tror det stemmer bra.
Link til TV 2 innslag får du her
Link til flotte Briggs Lekehus får du her
(Hvor bildet over er lånt fra)

torsdagstipset- noe å sko seg på

     
Foto fra Etsy

Noen har gjort seg et levebrød av å redesigne brukte sko.
Jeg har selv spraylakket pumps til moteshow, og det fungerer utmerket. Har du sko-par som er gode men slitt, pynt dem opp på nytt. Det meste går med godt lim og litt fantasi.
Bildene har link her, her og her

torsdagstipset- redesign Jr.


SOMMERLIG OG ROMANTISK
  
Klær fra BraWo design- epla

RETRO
  
Klær fra Kakle-epla

KLASSISK GRAFIKK
  
Klær fra snupperella-epla

Det er ikke bare vi voksne som nyter godt av at redesign er i vinden- veldig mange har begynt å produsere barnetøy som er gjenbruk av klær og tekstiler. Her er et lite utvalg av butikker på Epla, et norsk nettsted for utsalg av håndarbeide og kunst.
 Ved å bli inspirert til å gjøre noen enkle nye detaljer på gammelt "arvetøy" blir det også mer morsomt å la klærne sirkulere mellom venner og familie, etterhvert som barna vokser ut av - og nye barn vokser inn i dem.

torsdagstipset- bli inspirert av proffene!


Bilde lånt fra bloggen 13.bloggspot

Det finnes mange entusiaster som har gjort redesign og gjenbruk om til et levebrød.
I "god morgen norge" ble det tidligere i år laget et innslag om flotte damer som har eget utsalgssted i Tønsberg, butikken 13. Innslaget kan du gå inn og se her.
Damene har også egen BLOGG, må vite.
Jeg tenker at det er lov å låne ideer- og la seg inspirere til egne kreasjoner.
Da er det godt å ha noen ildsjeler der ute som deler med seg av det de måtte finne på av morsomme løsninger.
Kathrine Schweder til venstre på bildet over driver også nettbutikken PRECIOUS, som er et fyrverkeri av farger!Bilder lånt fra bloggen 13.bloggspot

torsdagstipset- redesign på tallerken

  

Bilde 1-REfound Objects
Bilde 2 Ninainvorm
Bilde 3 via  Isabelles blogg- Family Living

Nå er loppesesongen godt i gang mange steder.
 Typisk syn på alle stand er bord fulle av tallerkener som det ofte bare en noen få i serie av. Kanskje finner du en som du syns har et nydelig gammelt mønster- men hva skal du med alle disse enkelt tallerknene?
Jo- du henger dem på veggen!
 Bildene over viser eksempler som godt kan kopieres- gå inn på hver lenke, så får du bedre bilder av mønster og ideer. Bruk sjabloner, eller overføringsark. Alt fins å få på hobbybutikker, bare spør de som jobber der, så får du tilgang på enkelt hobbymateriale. Porselensmaling er ypperlig til sånt bruk.
Er du av den utålmodige typen, kjøper du klistremerker/ dekor som du limer på
så har du egenprodusert veggpynt på 1 2 3!

torsdagstipset- realt utstyr

  
Bilde 1 og 2 er lånt fra The Laundry
Bilde 3 er lånt fra Winter`s moon

På alle loppemarkeder og bruktbutikker finnes en stor menge kjøkkenutstyr. Ofte ligger det i kasser under bordene, og du må rote litt for å få oversikten av hva som er der.  Utstyr i metall og plast veldig holdbart, og er like fine å bruke den dag i dag. Mange leter spesielt etter gamle kakeformer som ikke er å få i handelen lenger. Jeg samler selv på ildfaste former, kopper og kar av det amerikanske merket "Fire King", samt bruks-ting av bakelitt, et porøst og hardt materiale som ble brukt spesielt på 40-60 tallet. Det er ofte litt sprøtt etter en stund, og ikke lett å få tak på i god skikk.
Det er stas å ha gamle kjøkken ting sammen med det nye man har , det er ofte dekorative og praktiske gjenstander.

torsdagstipset- denim

  
Kilde:etsy
 Denim eller dongeri er noe av de mest vanlige plaggene du finner i brukthandel og på loppemarked- helt enkelt fordi det er plagg som er "tidløse" . Du får dem i alle varianter, noe kan du bruke som det er, og andre plagg går det fint an å sy litt på selv.Slitesterkt- lett å vaske- går aldri av moten; sikker bruktinvestering.
Jeg har  skaffet meg mange fine retrojakker og vester, gammel Wrangler og "boogie"(for den som husker det fra 80 tallet), og klassisk Levis såklart, på loppis.

torsdagstipset- skjerf deg!...

  
Kilde:lillian Asterfield

Gamle herreslips og silkeskjerf kan få nytt liv. Er du litt fingernem, skaper du egne kreasjoner med nål og tråd- orker du ikke, gidder du ikke: heng det på kroppen som du fant dem- det blir cool chic uansett fordi folk ser det er "vintage"- og nå for tiden er alt lov bare det er vintage..Lek med farger du liker, og du har unika smykke-

torsdagstipset- På ramme alvor

   
1 Foto:Flickr                                                         
2 Foto:  Flickr   
3 Foto:Flickr 

Dette er nok gammelt nytt , men  ting kan spray-males.
Somfor eksempel gamle rammer som kanskje ligger hjemme eller hos noen i familien.
Om du liker knallfarger, romantisk hvitt, eller black metal, er jo din egen sak. Det viktigste er at det blir som du vil ha det. Heng rammene på veggen uten innhold, i grupper eller med eget valgt motiv.
Alt kan jo sprayes, messinglysestaker er også populært å male. Messing og sølvplett har vært lite populære for mange en stund, og finnes på alle loppemarked og bruktbutikker for en billig penge.
Spraymaling er ikke bra for miljøet- men litt tåles.. Husk å  stå ute når du arbeider.Sray flere tynne lag ,da unngår du alt malingen begynner å renne(og det blir jevnere farge) Spray it on!

Torsdagstipset - litt koffert..

           

Kilde:Etsy shop

Bilder fra Travel in swanky style på etsy.

Jeg har jo så bråkjekt skrevet at jeg er interessert i gjenbruk og redesign. Jeg ser også¨at jeg kanskje ikke har vært så flink til å lage innlegg med dette som tema. Da tenkte jeg at jeg kunne ha et bittelite tips hver torsdag. Torsdagstipset ,altså..
På bruktmarkeder er det alltid hauger med vesker og kofferter som på bildene over- pimp it up med en tatovering eller hva du vil. Så har du noe ganske så unikt på 123. Jeg har også sett lignende varianter på kunstutstillinger med tema gjenbruk; alt kan males på!
altvel

altvel

41, Hamar

Jeg er 41 år, og kaster meg ut i en ukjent verden på nett. Det går sikkert bra, med litt hjelp. Jeg er etablert på Hamar med 2 flotte gutter og en mann. Har behov for å få være kreativ for tiden. Og det får jeg jo:)

Norske blogger Free Web Counter
Free Web Counter
Hege Otnæs | Opprett ditt eget merke

Kategorier

Arkiv

hits